De wereld van Jahi: Operatie S.T.E.M.

STEM Democratische Republiek Congo

STEM : Science, technology, engineering and mathematics

Een boeiende dag boordevol workshops over de Democratische Republiek Congo, met wetenschappelijke activiteiten, digitale workshops, inleidingen in wiskundige spelletjes, een virtuele tentoonstelling waarin Congolese jongeren tijdens de wetenschaps- en technologieweken in Kinshasa kennismaken met STEM en een conferentie met wetenschappers en leraren die hun ervaringen delen over de noodzaak om aandacht te besteden aan STEM voor duurzame ontwikkeling en de toegang voor jonge meisjes tot wetenschappen.

Instrumenten en methoden die hier en in de DRC worden gebruikt, zullen worden belicht en aangepast zodat het grote publiek ze kan begrijpen.
 

Aandachtspunten

Enerzijds het belang van de ondersteuning van STEM in het schoolsysteem, het meten van het effect ervan op het dagelijks leven en de verbeteringen die het op grotere schaal kan opleveren; en anderzijds het feit dat nieuwe technologieën in deze geglobaliseerde wereld een gemakkelijkere uitwisseling van middelen en knowhow van Noord naar Zuid, maar ook van Zuid naar Noord mogelijk maken. We willen ook sensibiliseren voor een kwalitatief hoogstaand en genderbewust STEM onderwijs om de deelname van meisjes aan STEM studies te bevorderen met de nodige kennis en vaardigheden om binnen deze domeinen carrière te maken.

Dit is een een gemeenschappelijk probleem in Zuid en Noord.

Met dit evenement willen we kinderen aanzetten tot meer openheid, nieuwsgierigheid en verdraagzaamheid, en hen maar ook volwassenen aanmoedigen om een meer inclusieve kijk op de wereld te ontwikkelen.

Gedetailleerd programma:

12 tot 18 uur: virtuele tentoonstelling, stands, initiaties, workshops en animaties 

15.30 tot 16.30 uur: Conferentie - debat

Workshops van een uur ( 3 ), geanimeerd door partnerverenigingen, worden op de dag gehouden: van 13.00 tot 14.00 uur, van 14.30 tot 15.30 uur en van 16.30 tot 17.30 uur.

Datum
-
Organisator
Roots Events ASBL
Categorie
Workshop
Conferentie
Debat
Jeugd - School
Taal
FR
Praktische informatie

Atelier des Tanneurs, Huidevettersstraat  60A, 1000 Brussel

Contact : Christelle Pandanzyla

chpandanzyla@gmail.com

https://www.instagram.com/roots_events/