Overslaan en naar de inhoud gaan

Ronde tafel: Dekolonisatie en ontwikkelingssamenwerking

CNAPD

De representaties die we uit de koloniale periode hebben geërfd, hebben nog steeds een diepgaande invloed op ons en structureren onze samenlevingen en onze relaties met anderen. Ze stellen grenzen en stellen prioriteiten. Het koloniale tijdperk is misschien voorbij, maar we lijden zeker nog steeds onder de gevolgen. Het terrein van de ontwikkelingssamenwerking vormt hierop geen uitzondering. En net als alle delen van onze samenlevingen kunnen de mechanismen ervan niet zonder een essentiële reflectie op de vraag welke kolonialiteit er nog steeds voortduurt.

Is samenwerking, zoals die vanuit de landen van het Noorden wordt georganiseerd, het voertuig van bepaalde vormen van overheersing ? Doet zij mee, soms tegen de wil van degenen die het maken, aan het in stand houden van de koloniale logica ? Hoe kunnen we een werkelijk egalitaire en dekoloniale internationale solidariteit opbouwen ? Wij nodigen u uit om deze vragen samen te bespreken aan een ronde tafel waar iedereen zijn plaats heeft, waarbij burgers, ontwikkelingssamenwerkingsactoren, antiracistische activisten en werknemersverenigingen samenkomen om nieuwe manieren te bedenken om internationale solidariteit op te bouwen.

Verschillende sprekers zullen met hun expertise en ervaringen een bijdrage komen leveren aan de discussie (deelnemers worden nog bevestigd).

Datum
-
Organisator
CNAPD - Coordination Nationale d’Action pour la Paix et la Démocratie
Categorie
Workshop
Debat
Taal
FR
Praktische informatie

Locatie: Boom café

Pletinckxstraat 7, 1000 Brussel

Contact : info@cnapd.be